…jo det har ringt från ”Hemligt nummer” minst två gånger per dag i två veckor och jag svarar normalt inte om det står så på displayen. Men nu väntar jag samtal och det slog mig att det mycket väl kan komma från ”Hemligt nummer” så nu svarade jag.

I andra änden hejar en trevlig kille som säger att han heter Robert och att han inte är en säljare som vill sälja på mig en plats i en katalog eller något annat. I stället ringer han angående ett ”projekt” som han arbetar med.

Det handlar om att han erbjuder mig att rensa bort information om mig i diverse olika nätkataloger. Information som kan hjälpa mindre nogräknade personer att hitta känslig information om mig.
– Naturligtvis vill även jag ha en krona för mina tjänster, skrattar han när han berättat vad det hela går ut på.

Jag frågar igen vad han heter, vad företaget heter som han ringer ifrån. Han svarar och jag får även hans telefonnummer.

När jag googlar på företagsnamnet hittar jag en webbsida om ”Mainztreet Media” med ett riktnummer i Borås. Men det är inte samma nummer som ”Robert” gav mig och det finns inga uppgifter om personer som driver företaget eller vad de heter som arbetar där…

Jag kan ju inte låta bli att tänka på att jag tidigare gjort ett ilsket inlägg i min blogg tidigare om MB Marketing. Ett företag som drivs av en riktig skojare som blåser folk hit och dit. Denne man har tydligen även skrivit sig och sitt företag hos oskyldiga personer i en lägenhet i centrala Borås. I alla fall om man får tro en av kommentarerna jag fått;

”JAG bor på Allégatan 37 i den aktuella lägenheten! Markus bor inte här vi vet ej vem han är.Han har blåst vår familj precis som han blåst alla er som fått fakturor från hans företag! 🙁 Vi har för ett par dagar sedan fått reda på att han är folkbokförd på VÅR adress i VÅR lägenhet utan vår vetskap och har tydligen varit skriven här i snart 2 år!
Nu får vi stå ut med era hänvisningar till vår lägenhet och mina barn har fått telefonsamtal till sina mobiler med KLAGOMÅL OCH UTSKÄLLNINGAR om Markus förehavanden! Vi har polisanmält och förundersökning är startad.Vi kommer också att kontakta pressen!
Förstår alla förbannade företagare som betalat och fått dessa bluffakturor, och jag förstår att ni omöjligt kan veta att han även BLUFFAT oss som bor i den aktuella lägenheten. Men snälla sluta sprid vår adress med lägenhetsnr på internet för vi har inget med honom att göra och det känns kränkande och orättvist att vi nu för lång tid framtid framöver skall bli förknippade med MARCUS CLAES FREDRIK BLOMQVIST 830831-5533 och hans idiotiska förehavanden!VI ÄR INTE HANS FÖRÄLDRAR OCH INTE HANS SLÄKT! Fattar inte varför ni inte letar efter hans familj med NAMNET BLOMQVIST istället…. MVH Carina”

Läs inlägget jag skrev här >>

När jag kikar på det nummer som jag skrivit i rubriken på mitt inlägg i bloggen så stämmer det nästan med det nummer som ”Robert” gav mig. Hm… Jag vet hur man bestrider bluffakturor och jag har kontakter i företagsorganisationer. Men om nu ”Robert” egentligen heter Marcus Blomqvist så undrar jag vad han ville när han ringde…?

Det är väl skit också att man inte ska kunna svara i telefon utan att bli rädd för att bli lurad!! Näe, jag VILL inte svara längre. Jag har telefonsvarare om det är någon som vill mig något. Jag kan ringa upp! 

PS. Googlade lite och vad fann jag:

MB Marketing och kommentarer hos Svensk Handels svarta lista >>

Artikel i Aftonbladet >>

Svensk Handel med flera kommentarer som var intressant att läsa >> 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.