…det fick mig att må dåligt, det kände jag. Varför ska man konservera något? Det är ju som att låsa något i ett visst läge, eller…?

Förresten är det ju inte konservering de där jepparna är ute efter utan bakåtsträvande och bromsklosspolitik. Det är i alla fall vad JAG tycker.

Hur ska man annars tolka den partipolitik som det där partiet har?
Den bygger ju på att vara motkraft mot utvecklingen i världen, globalisering och mångkultur. Den bygger också på ett motstånd mot vad de kallar ”PK”.

Enligt Wikipedia är PK: ”…ett begrepp som betecknar språkbruk, idéer, politik och beteenden som eftersträvar att minska negativa sociala och institutionella konsekvenser på grund av kön, etnicitet, kultur, sexuell läggning, religiös tro, ideologisk uppfattning, funktionsnedsättning, ålder, med mera.”

Men ska man tolka att socialkonservativ värdegrund alltså är det samma som att stå för motsatsen till ”PK” i så fall, eller..?

Hur konservativ är man då…? Hm…

Jag tycker det börjar likna en sorts uppvigling då eftersom motsatsen till PK måste vara att använda ett språkbruk som eftersträvar att öka negativa sociala och institutionella konsekvenser på grund av ovanstående…? Hm igen?

Det skulle ju verkligen leda till förändringar och defintivt inte till konservering i alla fall. Inte som jag ser det…

Varifrån fick jag detta nu da?
Jo från den här artikeln>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.